Tiener- en jongerenwerk

De tiener- en jongerenwerkers van M.O.S. zijn er voor de tieners en jongeren van
12 t/m 25 jaar in de gemeente Smallingerland en zijn op veel verschillende gebieden actief. Zo zijn ze te vinden tijdens de inloop momenten in Place2B en wijkcentrum de Kouwe, op straat, in de welbekende bus van het Straathoekwerk, en bieden preventie en begeleiding voor jongeren. De tiener- en jongerenwerkers hebben contact met veel verschillende organisaties en bedrijven in gemeente Smallingerland. Een jongeren-werker werkt vanuit het belang van de jongeren en denkt in mogelijkheden.

Place2B en wijkcentrum de Kouwe

Place2B is het tienercentrum naast de skatebaan in het Slingepark, de Drait. Wijkcentrum de Kouwe is gevestigd in de wijk Noord-Oost. Wijkcentrum de Kouwe heeft een ruimte speciaal voor jongeren. In beide locaties kun je poolen, darten, internetten, lekker hangen op de bank, een balletje trappen en ben je altijd welkom voor een kopje koffie of thee. Er is altijd een tiener/jongerenwerker aanwezig die openstaat voor een praatje, jou kan helpen met vragen of activiteiten die je wilt organiseren of je een zetje in de juiste richting kan geven. Niks moet tijdens de inlopen voor de jongeren. Natuurlijk zijn er bepaalde regels waar iedereen zich aan moet houden.

Straathoekwerk

Het straathoekwerk is onderdeel van het jongerenwerk van M.O.S. en werkt samen met onder andere de gemeente, CJG Smallingerland, verslavingszorg, politie en andere instanties. Met de straathoekwerk bus rijdt de straathoekwerker door de straten van Smallingerland naar de plekken waar jongeren elkaar regelmatig ontmoeten. In de bus is het soms prettiger of rustiger om met elkaar te praten. Een soort mobiele, overkapte ontmoetingsplek dus.

Jongerenopbouwwerk

Jongerenopbouwwerkers ondersteunen en begeleiden ook jongeren in persoonlijke en sociale ontwikkeling. Zowel individueel als met groepen. Mis je iets in je wijk of dorp, vind je dat er te weinig voor jongeren te doen is, heb je een probleem of heb je een talent of hobby die je graag wilt vergroten? De jongerenopbouwwerkers kunnen je hierbij begeleiden om jouw doel in actie om te zetten. Jongerenopbouwwerk is geen hulpverlening. We bieden een dienstverlening waarbij we je begeleiding en handvatten kunnen geven.

Er is meer...

De ontmoetingsmomenten zijn niet alleen tijdens de openingstijden van de inlopen maar worden ook op andere locaties georganiseerd.
Wil je meedoen? Hou via onze Facebookpagina in de gaten waar we te vinden zijn.