Treft't

We vertellen elkaar al eeuwen verhalen, over vroeger, over belangrijke gebeurtenissen en bijzondere ontmoetingen. Door te luisteren naar verhalen leren we de wereld om ons heen beter begrijpen, via verhalen wordt wijsheid overgedragen en leren we elkaar beter kennen.

De M.O.S. stimuleert ontmoeting en onderling contact. Dit doet ze door ondermeer te werken met de Trefpunten. Trefpunten zijn natuurlijke ontmoetingsplekken zoals het wijkcentrum in uw buurt, een schoolplein of het bankje voor de snackbar. M.O.S. medewerkers kennen deze plekken en weten ze in te zetten bij het verbinden van mensen.

In een aantal van onze wijkcentra zijn ook Trefpunten te vinden,
klik HIER voor meer informatie.

Filmpjes en verhalen

Voor het project Tref't hebben we verhalen opgehaald en verzameld bij de inwoners van Smallingerland. Van sommige van deze verhalen worden filmpjes gemaakt en andere komen in de Breeduit. De eerste filmpjes staan inmiddels op YouTube en het eerste artikel is geplaatst in de Breeduit.
Klik hier voor de filmpjes (YouTube) en hier voor het artikel in de Breeduit.

Campagne

Om de Trefpunten extra aandacht te geven en mensen uit te nodigen elkaar te ontmoeten lanceert M.O.S. de campagne Treft 't. Treft’t spoort mensen aan elkaar verhalen te vertellen en kennis te nemen van de trefpunten.
Kortom: MOS haalt verhaal!
Treft’t
is een verhalenestafette, bewoners van Smallingerland vertellen een verhaal
om vervolgens het woord aan een ander te geven. De komende tijd verschijnen er op verschillende plekken verhalen. In de Breeduit, op straat en op deze website.
Op die manier maakt u op een unieke manier kennis met bijzondere verhalen en trefpunten in Smallingerland.


De aftrap vindt 2 december plaats ! Klik hier voor een artikel in de Leeuwarde Courant